Ünye ilçesine bağlı Üçpınar Mahallesi’nde maden sondaj çalışması yapan şirket elemanlarına izin vermedikleri gerekçesiyle 28 Ekim 2020 tarihinde çıkan olaylar sırasında gözaltına alınan 15 köylü hakkında ‘görevi yaptırmamak için direnme, mala zarar verme, kanunlara uymamaya tahrik’ suçlamalarıyla dava açılmıştı.
Ünye Adliyesinde görülen davanın 2. Duruşması 5 Temmuz 2021 pazartesi günü görüldü. Ünye 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya yargılanan 15 sanık ve daha önce dinlenilmeyen tanıklar dinlendi.
Müştekiler şikayetçi değil
Görülen duruşmayla ilgili olarak açıklama yapan Üçpınar köylülerinin avukatı Nur Hilal Gündüz, duruşmada müşteki durumda olan kamu görevlilerinin sanıklardan şikayetçi olmadığını ve kendilerine herhangi bir harekette bulunmadıklarını ifade ettiklerini belirtti.
Duruşmanın Kasım ayına ertelendiğini dile getiren Av. Gündüz; sanıkların yasal haklarını kullandıklarını ve herhangi bir suç işlemediklerine işaret ederek, tüm sanıkların beraat edeceklerini umduklarını ifade etti.
Ulvi Gündoğdu