Tarih: 08.08.2025 09:35

ALTINORDU’DA MOBİL KUAFÖR İLK SEFERİNE ÇIKTI

Facebook Twitter Linked-in

 

 

 

 

 

Altınordu'da Kent Lokantası, Halk Et, Halk Süt ve Emeklihâne gibi sosyal belediyecilik uygulamalarıyla halka hizmet sunan Altınordu Belediyesi şimdide kırsal mahallelerde kuaför hizmetine erişmekte güçlük çeken başta yaşlı ve dezavantajlı olmak üzere tüm vatandaşlara ücretsiz kuaförlük hizmeti vermeye başladı.

 

 

Mobil Kuaför aracı, ilk seferini Kayabaşı Mahallesi'ne gerçekleştirdi. Hijyen kurallarının da üst seviyede tutulduğu Mobil Kuaför ile saç kesimi, tıraş ve temel kişisel bakım gibi hizmetler, vatandaşların ayağına kadar götürülüyor.

 

BAŞKAN TEPE: BERBERİN BULUNMADIĞI MAHALLELERİMİZDE HİZMET VERECEK

 

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, sosyal belediyecilik anlayışlarını, kentin merkezinden en uzak mahallelerine kadar eşit ve erişilebilir hizmetle güçlendirmeye devam ettiklerini belirterek, "Altınordu'da yalnızca yol, kaldırım yapan değil; insanın yaşamına doğrudan dokunan, sosyal refahı ve mutluluğu önceleyen bir belediyecilik anlayışını hâkim kılıyoruz. Mobil Kuaför hizmetimizle, bu konudaki ihtiyacını karşılamakta zorluk yaşayan kırsal mahallelerdeki gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine tüm vatandaşlarımıza ücretsiz olarak saç kesimi ve kişisel bakım desteği sunuyoruz. Amacımız, Altınordu'nun hiçbir mahallesini, hiçbir bireyini hizmetten mahrum bırakmamaktır. Bu uygulamayla, kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın kendilerini değerli ve güzel hissetmelerini sağlıyoruz. Mobil Kuaför hizmetimizi düzenli aralıklarla berberin bulunmadığı tüm kırsal mahallelerimizde sürdüreceğiz. Bu hizmetimizle kıymetli esnaflarımızı da asla mağdur etmeyeceğiz. Tüm vatandaşlarımıza sıhhatler olsun" dedi.

 

VATANDAŞLAR UYGULAMADAN MEMNUN KALDI

 

Çocuğunu tıraş ettirmek için Mobil Kuaför aracına getiren Gülsen Yener, "Ben 2 yıldır bu mahallede yaşıyorum. Sürekli merkeze gidemiyorum. O yüzden tıraş olmak için oğlumu getirdim. Burada tıraş oldu. Vatandaşlar için bir ihtiyaçtı böyle bir hizmet. Biz çarşıya gitmek için dolmuş kullanıyoruz. Gidiş-geliş masrafımız kuaför masrafını daha çok geçiyor. Bizim için çok iyi bir hizmet. Vesile olan herkese teşekkür ederim" dedi.

Bir diğer vatandaş Murat Pala, "Bu hizmet için çok sevindim. Çocuklar, gençler, yaşlılar burada ücretsiz bir şekilde tıraş oldular. Çok memnun kaldım. Onların sayesinde gençleştim" diye konuştu.

 

Şenel Keskin de, "Bu gibi hizmetlerin olması gerekiyor. İnsanlar buradan merkeze gidip her zaman tıraş olamaz. Sayın Ulaş Tepe başkanımızdan Allah razı olsun. Süper bir hizmet aldık" şeklinde konuştu.

 

Murtaz Öztürk ise, "Belediyenin bu noktada hizmet vermesi bence çok güzel oldu" ifadelerinde bulundu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —