FATSA ZİRAAT ODASI'NDAN FINDIK AÇIKLAMASI: "300 TL'NİN ALTINDA FİYAT KABUL EDİLEMEZ"
Fatsa Ziraat Odası, yaklaşan fındık hasadı öncesi yaptığı açıklamada, 300 TL'nin altında açıklanacak hiçbir fiyatın kabul edilemez olduğunu belirtti. Üreticilere önemli uyarılarda bulunan Ziraat Odası yönetimi, fındığın bölge ekonomisi için taşıdığı hayati öneme dikkat çekti.
Açıklamada, üreticilerin hasat sonrası fındıklarını pazara erken indirmemeleri ve ürünlerini emanete bırakmamaları gerektiği vurgulandı.
"Bundan sonraki süreç artık çiftçilerimizin elindedir. Fındık fiyatının yükselmesi için, üreticilerimizin fındıklarını pazara erken indirmemeleri ve emanete bırakmamaları, ürünlerine sahip çıkmaları gerekmektedir. Fındık, bu bölgenin alın teri, geçim kaynağı ve geleceğidir," ifadelerine yer verildi.
Ziraat Odası ayrıca, devletin de fındık üreticisini koruyacak şekilde taban fiyat belirlemesi ve alım politikalarında üretici lehine adımlar atması gerektiğini kaydetti.