Tarih: 26.07.2025 12:18

SAMSUN VALİLİĞİ’NDEN DENİZ UYARISI: “DENİZE GİRMEYİN”

Facebook Twitter Linked-in

SAMSUN VALİLİĞİ'NDEN DENİZ UYARISI: "DENİZE GİRMEYİN"

Samsun Valiliği, il genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyardı. Yapılan açıklamada, Samsun sahillerinde dalga yüksekliğinin 1 metreye yaklaştığı ve rüzgar hızının 11 deniz mili seviyesinde olduğu bildirildi.

Yetkililer, söz konusu hava koşullarının özellikle kıyı bölgelerinde tehlike arz ettiğini belirterek, muhtemel boğulma vakalarının önlenmesi amacıyla vatandaşların denize girmemeleri gerektiğini vurguladı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimizde halihazırda dalga yüksekliği 1 metreye yakın ve rüzgar hızı 11 deniz mili olduğundan; muhtemel boğulma vakalarının önüne geçebilmek adına denize girilmemesi önemle duyurulur."

Valilik ayrıca, halkın can güvenliğini korumak adına bu uyarılara hassasiyetle uyulması gerektiğini belirtirken, özellikle sahil şeridinde bulunanların daha dikkatli ve tedbirli olmaları çağrısında bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —